Uutiset

14.5.2021 Saki ja Iivon pennut(3u ja 5n) syntyivät 6.5.2021. Kaikilla pennuilla on nyt uusi koti.

29.4.2021 Sakin kanssa käyty röntgenissä jossa näkyi mukava määrä pentuja.

3.4.2021 Saki ultrattu tiineeksi.Pennut syntyvät Toukokuun alkupuolella.

6.3.2021 Saki astutettu Iivolla. Noin kuukauden kuluttua tiedämme miten tämä tapaaminen meni.

13.12.2020 Muutoksia suunnitelmiin. Saki(Fendale Fiery Satan's Kiss) astutetaan seuraavista juoksuista Iivolla(Fendale Gin And Sin)

25.12.2019 Niitin ja Soolon pennut syntyivät 24.12.2019. 4 urosta ja 6 narttua tuhisee nyt pentulaatikossa.

17.11.2019 Niitti ultrattu tiineeksi. Joulun aikaan pitäisi labradorin pentujen syntyä.

25.10.2019 Niitti astutettu Soololla. Nyt odotellaan kuukauden päivät niin nähdään kuinka onnistuneesti tapaaminen sujui.

14.10.2019 Niitin juoksut alkaneet. Ensiviikolla astutusreisulle Itä-Suomeen.

9.10.2018 Wimman ja Yngwien pennut syntyivät 7.10.2018. 5 urosta ja 4 narttua tuhisevat nyt pentulaatikossa.

27.6.2015 Aika on mennyt nopeasti ja paljon on tapahtunut viime päivityksen jälkeen. Pennut 8kpl ovat kasvaneet vauhdilla. Viikon päästä pennut ovat sitten uusissa kodeissa. 1 narttupentu etsii vielä kotia peruutuksen vuoksi.

20.4.2015 Käytiin Taigan kanssa ultrassa ja näkyihän siellä pentuja. Nyt sitten odotellaan muutama viikko ja sitten kasataan pentulaatikko.

15.3.2015 Taiga on astutettu Yngwiellä. Nyt odotellaan muutama viikko ja sitten tiedetään kuinka hommassa kävi.

6.2.2015 Viimein ne alkoi, nimittäin Taigan juoksut. Parin viikon päästä toivottavasti lempi leiskuu :)

5.12.2014 Niin se aika rientää ja reilun viikon päästä meteli hiljenee pentulaatikossa. 

9.11.2014 Pennut kasvavat kovaa vauhtia ja meno pentulaatikossa lisääntyy ihan silmissä.

25.10.2014 Ansan ja Rambon pennut syntyivät. Laatikossa tuhisee 2 urosta ja 3 narttua. Nyt seuraillaan kuinka pienet rupeavat kasvamaan.

30.9.2014 Ansa on ultrattu tiineeksi. Pennut syntyvät viikolla 44.

---------------------------------------------------------------------------------------------

22.9.2013 Paljon on ollut tapahtumia viime päivityksen jälkeen. Pari viikkoa sitten Niina ja Nelli starttasi taippareissa Toivakassa. Hienosti Niina ja Nelli suoriutuivat tehtävistä ja tuloksena NOU-1. Onnea Niina ja Nelli! Omilla koirilla startattiin kesän aikaan useasti. Tulokset ei olleet sellaisia mitä keväällä asetettiin tavoitteeksi, no on se kesä ensivuonnakin. Monenlaisia tapahtumia on kierrytty kesän aikaan ja mukavaa on ollut. Nyt keskitytään metsästämiseen ja tänään käytiin pitkästä aikaa treenaamassa koirien kanssa pellolla. Saattaahan sitä vielä tänä syksynä olla WT-startti edessä. Wimma on kasvanut kovasti ja mielenkiinnolla odotetaan mitä tästä vauhtihirmusta tulee.

8.6.2013 Päivitykset on taas viipyneet. Elämä on niin pirun kiireistä ettei sivuja mukamas kerkiä päivittämään. Paljon on tapahtunut viime päivitys kerran jälkeen. On ollut koulutusviikonloppua Surkeejärvellä, WT- starttia ja NOME-B starttia. Omat startit eivät ole menneet mainittavammin mutta kokemusta on tullut. Omilla koirilla startataan tulevinakin viikonloppuina. Tänään starttasi W-W Tiikeri taipumuskokeessa Ylikiimingissä Tonin ohjauksessa ja hienostihan se sujui --> NOU-1. Onnea Toni ja Timi, Kasvattaja kiittää. Ansan kanssa käytiin tänään Siilinjärvellä AVO-kokeessa. Epäonnistuminen linjamarkkeerauksessa ja hakuruutuun kieltäytyminen 3 kauimmaisen haetun riistan jälkeen päätti kokeen.Kuuma ilma ja maasto vie mehut koirasta. Kokeessa oli paljon hyvää mistä olin erittäin tyytyväinen. Ei muuta kuin uutta matoa koukkuun.

 

16.4.2013 Niin hiljeni talo ja pennut lähtivät kohti uusia seikkailuja.

Aika kului pentujen kanssa tosi nopeasti ja jäi näiden sivujenkin päivitys siinä hässäkässä väliin. Onnea matkaan pennut!

kuva18.jpg

Eve, Janne ja W-W Woltti "Ruuti"

kuva27.jpg

Antti, Janette ja W-W Winha "Luna"

kuva36.jpg

Kirsi ja W-W Woitto "Martti"

kuva45.jpg

Roosa, Teemu ja W-W Waltti "Hessu"

Seuraavaksi ruvetaan keskittymään tulevaan koekauteen omien koirien kanssa.

 

31.3.2013 Pennut kasvaa ja vauhti kiihtyy. Pennut saivat viralliset nimet Perjantaina ja ne ovat

Wauhti-Wiivan Woitto(sininen panta, uros)

Wauhti-Wiivan Winha(vaaleanpunainen panta, narttu)

Wauhti-Wiivan Welho(oranssi panta, uros)

Wauhti-Wiivan Waltti(turkoosi panta, uros)

Wauhti-Wiivan Woltti(vihreä panta, uros)

Wauhti-Wiivan Wimma(pinkki panta, narttu)

Pennuille laitettiin mikrosirut myöskin Perjantaina ja tämänkin toimenpiteen pienokaiset ottivat tosi rennosti. Pennut saivat tutustua eilen ensikertaa riistaan ja kaikille siivet oli mieluista kanniskeltavaa. Ulkoilmaan tutustuttiin tänään ensimmäistä kertaa ja kovin uteliaita pienet koiranalut olivat. Ulkoilut jatkuvat kelien niin salliessa päivittäin.

W-W Leppäkerttu "Kerttu" juhli 2v synttäreitään tänään treenien ja herkkuaterian kera. Niin se aika rientää.

 

5.3.2013 Pienet koirat kasvaa vauhdilla ja silmätkin on jo kaikilla auenneet, osalla enemmän kuin toisilla. Kävelyä harjoitellaan jo pikkuisen. Vauhti kiihtyy päivä päivältä. Mukava seurata kuinka äkkiä pieni koira oppii uusia asioita.

26.2.2013 Pennut kasvaa kovaa vauhtia ja möngintä kiihtyy pentulaatikossa. Loppuviikosta silmät rupeavat aukeamaan. Omia mielipiteitä kerrotaan "haukahdellen". Taiga syöttää pentuja tosi antaumuksella ja näyttää nauttivan touhusta oikein tosissaan

23.2.2013 Taigan ja Iivarin pennut syntyivät 20.2.2013. Pentuja oli 9 joista 5 urosta ja 4 narttua. Viimeinen pentu joka oli narttu syntyi lääkärissä kuolleena. Pennut olivat syntyessään todella tasaisia painoltaan 432g - 470g. 1 uroksen ja 1 nartun painokäyrä lähti laskuun reilun vuorokauden jälkeen ja eilen jouduimme tekemään raskaan päätöksen. Molemmat pennut piti lopettaa pahan kitalakihalkion takia. Pennut eivät olisi tulleet selviämään. Nyt pentulaatikossa tuhisee 6 pientä tuhisijaa. Pentujen painot ovat nousset tosi hienosti ja ovat tällä hetkellä 600g molemmin puolin. Taigakin voi tosi hyvin ja hoitaa pentuja hienosti. Ruuankin saa mammalle tarjoilla suoraan pentulaatikkoon. Toivottavasti jatkokin sujuu pentujen kanssa eikä tule takapakkia enään.

14.2.2013 Nyt oli sitten vuorossa Taigan röntgen että saatiin lukumäärään tarkennusta ennen synnytystä. Kuvasta laskettiin lääkärin kanssa 9 pientä koiran alkua. Nyt jäämme odottamaan ensiviikon synnytystä. Toivottavasti loppu odotusaika ja synnytys sujuvat yhtähyvin kuin tähänkin asti on mennyt.

25.1.2013 Taigan kanssa käytiin ultrassa ja siinä näkyi isohko pentue. Tämähän tietää sitä että pentulaatikko pitää kasata. Nyt neiti rupeaa keskittymään pelkästään itseensä ja kaikki noutohommat jäävät tauolle. Ansan kanssa aloitetaan tämä kausi huomenna fasaani jahdilla. 

 

22.12.2012 Mukavia uutisia saatiin tällä viikolla Kennelliitosta W-W Ihaan lonkka- ja kyynärtulokset tulivat ja olivat A/A 0/0, MAHTAVAA!!!!

Lisäksi astutusreissu Taipalsaareen onnistui suunnitellusti. Taigan ja Iivarin välillä lempi leiskui oikein kunnolla ja n. kuukauden kuluttua tiedämme mihin tämä lempi johti. Nyt rauhoitumme Joulun viettoon.

 

28.10.2012 Kauden viimeinen WT-kisa Hauholla takana ja Riinalle ja Taigalle tulos ALO-3.  Homma karahti kiville ensimmäisellä rastilla ajatellen parempia sijoituksia. Liekkö ollut vielä silmissä rähmää ohjaajalla vai muuten vain keskittyminen tehtävään vajaa. Alun hapuilun jälkeen rupesi homma toimimaan paremmin ja kaksikon tekemistä oli mukava seurata. Kokeesta lähdettiin hakemaan kokemusta ja sitähän saatiin. Reissun parasta antia oli huomata että Taiga jaksaa keskittyä koko päivän ja sen päänuppi kestää. Nyt annetaan koiruuksien huilata vähän aikaa ja sitten ruvetaan keskittymään jo ensi kesään.

21.10.2012 Niin se aika vierähtää. Huomenna tulee vuosi Nalle Puh-pentueen syntymästä. Vauhdikkaita noutajanalkuja on näistä satuhahmoista kasvanut. Pari viikkoa sitten Tuikku ja Kerttu kävivät taipumuskokeessa testailemassa taipumuksiaan. Molemmat taipuilivat sen verran että tuloksena oli NOU1 :) Nyt sitten käännetään jo katseet ensikesään ja tuleviin haasteisiin. Muiden koiruuksien osalta tekeminen on ollut enempi metsästyksen puolella mutta ennenkuin kausi pistetään pakettiin niin ensi viikonloppuna käydään vielä Hauholla pyörähtämässä WT:ssä.

 

9.9.2012 Niin se hurauhti tämäkin kesä syksyn puolelle. Paljon on ollut tapahtumia ja jokunen vielä edessäkin. Kerttu käytettiin lonkka- ja kyynärä kuvissa alkukesästä ja liitosta tuli mukavaa postia muutaman viikon päästä A/A ja 0/0. Kesäkuussa pyörähdettiin Aarteen kanssa Evijärvellä ALO-kokeessa. Aarre kyllä suoritti kokeen kaikki osiot jälkeä myöten mutta riistan käsittely pudotti tuloksen ALO-2:n joten tiedossa oli mitä tehtiin ennen yhdistyksen omaa Heinäkuun koetta.

Heinäkuun puolessa välissä Riina ja Taiga aloittivat loman GR:n kesäleirillä Virroilla. Ohjelmassa oli näyttelyä, luonnetestiä ja tietysti NOME-treeniä. Näyttelystä Taiga sai EH:n mikä ylitti odotukset täysin. Seuraavana päivänä oli Taigalla ohjelmassa GR:n oma luonnetesti josta napsahti 340 pistettä. Loppuaika leiristä kuluikin treenien merkeissä.Heinäkuun Laukaan kokeessa Ansa starttasi Lauantaina AVO:ssa ja tästä tapahtumasta ei jäänyt paljon kertomista. Koira aivan muissa maailmoissa ja tuomari keskettää kokeen. Kotona Riina huomasi Ansan olevan valeraskaana ja kesän osalta startit oli sitten siinä. Ansa ensin kuntoon ja sitten jatketaan. Sunnuntaina oli sitten Aarteen vuoro startata ALO:ssa ja Sulokin sai peruutuspaikan myöskin ALO-kokeeseen. Aarre suoritti kokeen helposti ja tuloksena ALO-1 ja toimitsijoiden valinta. Tuomarin kommentti koepaperista: koira esittää silmiinpistävää hakua. Sulon kokeen keskeytin koska Sulo ei malttanut keskittyä kunnolla tekemiseen ja suorittaminen oli mielestäni juoksemista. Elokuun ensimmäisenä viikonloppuna käytiin Punkaharjulla Derbyssä ja Mestaruudessa. Tapahtuma oli loistava.

Sitten alkoikin kauden päätapahtuma eli metsästyskausi. Aloiteltiin kyyhkyn metsästyksellä ja saalistakin saatiin. Koirille saatiin hyviä noutoja. Sorsatuskausi avattiin tutussa paikassa Humalalahdessa. Päivällä ei saatu pudotuksia ja odotukset iltalentoon olivat kovat. Passiin hyvissä ajoin ja lintuja lenteli mukavasti. Illan lento oli mahtava ja loppu iltalento seurattiin sitten sivusta kun panokset loppuivat ennenkuin lento. Noutoja saatiin reilusti. Syyskuun alussa oli sitten Taigan vuoro startata Alavudella ALO-kokeessa. Taigan tekeminen ei miellyttänyt Riinaa ja Riina keskeytti kokeen, eikun uutta matoa koukkuun. Alavuden reissun jälkeen Taigan loppusyksyn ohjelma meni uusiksi, koska takajalan kynsi repesi irti ja on pakkohuili edessä. Lokakuun alussa käydään Kertun kanssa taipuilemassa Laukaassa. Taipuilla piti jo Elokuussa mutta juoksut esti tämän yrityksen. Vanhempien kanssa metsästellään reenailaan sillä onhan se ensikesäkin ja uudet startit.

Ansan ja Tsonin pennut täyttävät vuoden reilun kuukauden päästä, äkkiä se aika rientää. Tämän katraan tekemisiä nähdään sitten ensi vuoden kokeissa.

 

13.5.2012 Nalle-Puh pentueen pentutapaaminen pidettiin eilen Toivakassa. Paikalle pääsi 4 pentua 6:sta. Vierailevina tähtinä meillä oli Jummi-Jammin porukka eli Maija, Mika ja Juho, niin ja tietysti pentuueen isä Tsoni. Aamupuolella pidimme rastityyppisenä koulutuksena riistaantutustumista, ohjausta ja markkeeraamista. Välillä pidimme ruokailutauon jonka jälkeen kävimme läpi taipumuskokeen. Pennut pääsivät kokeilemaan taipparijäljen josta jokainen toi kanin pois. Isot kiitokset paikalla olleille pennunomistajille ja reeni-intoa jatkoon. Kiitokset myöskin Jummi-Jammilaisille että tulitte uusia ohjaajanalkuja opastamaan noutohommissa.

Omien koirien kanssa ollaan reenailtu kesän koitoksia varten ja ensiviikolla Riina aloittaa koekauden Taigan kanssa yhdistyksen WT-kokeessa. Itse suoriudun samaan kokeeseen töihin. Omat startit vielä vähän kysymysmerkkejä, Ansa aloittelee juoksuja joten sen startit luultavammin vasta Heinäkuussa. Aarteen kanssa startataan kunhan katson sen järkeväksi ja Kertun taipumuskoe on tarkoitus käydä Elokuussa Toivakassa.

 

kuva22.jpg

 Maija, Niina ja Nelli

kuva32.jpg

Annu ja Hilma

kuva42.jpg  

Mika,Marjut ja Tuikku

kuva52.jpg 

Maija, Nelli ja Niina

kuva62.jpg

Maija ja Däni

kuva7.jpg

 Maija, Toni ja Timi

kuva8.jpg

 Pennut

9.1.2012 Sulon ja Aarteen lonkka- ja kyynärätulokset tulivat kennelliitosta. Molemmat tulokset olivat A/A ja 0/0 JEE!!!. Pojat toipuneet muutenkin hyvin leikkauksesta.

 8.1.2012 Reenailua Kertun ja Ansan kanssa aloiteltu. Kerttu tuntuu oppivan nopeasti asioita ja Ansan toimintaa on mukava seurata. Toivottavasti ei tule hirveitä pakkasia niin saa reenailla rauhassa.

kuva40.jpg

Ansa

kuva26.jpg

Namusillan Ampuhaukka "Rambo"

 1.1.2012 Uusi vuosi, uudet kujeet. Pennut olleet 3 viikkoa uusissa kodeissa ja kuulema kaikilla mennyt ihan kivasti :) Nyt aloitellaan omien koirien kanssa reenailua kesän koitoksia varten. Pojat vielä pari viikkoa toipilaina leikkauksen jälkeen. Toivotaan että tuleva vuosi tuo tullessaan mukavia asioita :)

13.12.2011 Talo on hiljentynyt. Pennut lähtivät uusiin koteihinsa viikonloppuna. Meillä itsellä paluu normi rutiineihin edessä. Nyt päästään itse keskittymään muiden koirien kanssa reenaamiseen. 2 pentua jäi Jyväskylään joten niiden kehitystä pääsemme seuraamaan läheltä. Ei muuta kuin onnea matkaan uusille pennuille ja pennun omistajille koska onnea tarvitaan aina!

kuva1.jpg

Jari, Sinikka ja W-W Nalle Puh "Ohto"

kuva2.jpg

Suvi, Toni ja W-W Tiikeri "Timi"

kuva3.jpg

Marjut ja W-W Ruu "Tuikku"

kuva5.jpg

Niina, Tatu ja W-W Ihaa "Nelli"

kuva4.jpg

Mari, Anssi ja W-W Kengu "Taru"

kuva6.jpg

Annu, Anssi ja W-W Nasu "Hilma"

7.12.2011 Aika kuluu vauhdilla ja tulevana viikonloppuna pennut muuttavat uusiin koteihin. Aika vauhdikas ja tasainen pentue. Tämä Nalle Puh pentue on nimetty seuraavanlaisesti: Wauhti-Wiivan Nalle Puh, Wauhti-Wiivan Tiikeri, Wauhti-Wiivan Kengu, Wauhti-Wiivan Ihaa, Wauhti-Wiivan Nasu ja Wauhti-Wiivan Ruu. Pennut ovat tutustuneet varikseen ja mukavahan sitä oli riepottaa. Eläinlääkärissäkin käytiin eikä yhtään pelottanut ja kaikki oli kunnossa.  Valokuvia laittelen myöhemmin pennuista sivuille.

22.10.2011 Ansan ja Tsonin pennut syntyivät. Synnytys sujui hienosti ja reilun 3 tunnin ponnistelujen jälkeen 6 pientä tuhisijaa tuhisi pentulaatikossa. Ansa ja pennut voivat hyvin.

17.10.2011 Ansan kanssa käytiin röntgenissä ja pentuja näkyi mukava määrä.

22.9.2011 Ansa tiineenä. Ultrassa näkyi useita pentuja. Nyt odotellaan ja toivotaan kaiken menevän hyvin.

18.9.2011 Pasi starttasi Aarteen kanssa Nivalan ALO-kokeessa. Tulos ALO-2.

23.8.2011 Ansa astetutettu Rushbrigg Nortonilla "Tsonilla". Nyt jäädään jännityksellä odottelemaan kuinka tässä hommassa kävi. Noin kuukauden kuluttua olemme viisaampia asian suhteen.

16-17.7.2011 Riina starttasi Taigan kanssa taippareissa Virroilla. Vesityö meni parilta hienosti, ruudussa Taiga hoiteli hommia alle normaalin tasonsa mutta työskentely riitti jäljelle. Pupun jälki menikin sitten tyyppilliseen tapaan ja pupu tulikin jäljen päästä pois. Taiga taipui ja kesän tavoite täyttyi. Tästä on hyvä jatkaa.

Sunnuntaina oli sitten Ansan ja Pasin vuoro lähteä aamutuimaan ajelemaan Itärajalle Ylämaalle ALO kokeeseen. Koepaikka oli tyypilliseen tapaan pienehkö suolampi. Koe alkoi hakuruudusta josta otettiin yksi riista pois. Ansa haki fasaanin nopeasti ja siirryttiin 2 markkeeraukseen. Ensimmäinen linnuista tuli veteen ja toinen maalle leppäpuskan viereen. Ansa lähti hakemaan ensin jälkimmäistä lokkia mutta muutti mielensä matkalla ja haki avovedessä olevan ensin. Toisen linnun Ansa haki käytyään ensi tarkistamassa avoveden ja todettuaan sen tyhjäksi käänsi suuntansa maalle ja toinen lokki talteen(ohjaaja huokaisi helpotukseksi). Tämän jälkeen homma jatkui haulla. Ansa tyhjensi ruudun tehokkaasti ja päästiin ohjaustehtävän pariin. Ohjaustehtävä oli veteen rannan suuntaisesti n. 20-25m ja koiran tuli pysyä vedessä. Tarkoitus oli laittaa Ansa hieman keskemmälle lampea ja kääntää sieltä riistalle mutta Ansa lähtikin uimaan suoraan riistaa kohti. Muutaman vahvistuksen saattamana Ansa eteni suoraan riistalle ja palautti vettä pitkin kuten kuuluukin. Tuomari totesi palautuksen aikana että laittoipa "pienellä riskillä". Mikäs siinä laitellessa kun tuntee koiransa:) Ansan työskentely oli hyvää ja jäljelle päästiin. Jälki meni hyvin kunhan Ansa sai vain kanista ensi käryn. Pupu ohjaajan kouraan ja homma oli taputeltu. Ansa ALO-1 ja kesän tavoite täynnä. Kokeen yleisvaikutelma: "Rauhallisella tyylillä mutta korkealla tehokkuudella työskennellyt koira"

 

2.6.2011 Ansa ja Aarre starttasivat Laukaan ALO kokeessa. Ansa suoritti muuten mallikkaasti mutta hakuruudussa otti kanin kantoon, ilmeisesti säikähti katsojia ja pudotti kanin ja tuli tyhjänä takaisin --> ALO-0. Aarre kävi hieman lämpöisenä ja jätti korvat autoon ohjauksen ajaksi. Markkeeraus sujui mukavasti. Ruudusta löytyi kaikki muut paitsi kauimmainen lokki jota ei kukaan hakenut kokeessa. Aarteen tulos tänään ALO-3. Koe oli hyvä ja selkeä.

11.5.2011 Ansan ja Taigan lonkka ja kyynärä tulokset tulivat Kennelliitosta. Kummankin tulokset A/A ja 0/0 :) 

8.5.2011 Päivitykset on vähän viipyneet viime viikkoina. On ollut niin paljon surua että ajatukset on harhailleet aivan muualla mutta elämä jatkuu. Pikkuinen "Kerttu" kasvaa kovasti ja onneksi kelit ovat sallineet päivittäiset ulkoilut. Variksen siipeä on kanniskeltu ja muutenkin tutustuttu lähiympäristöön. Ensiviikolla on sitten eläinlääkärin tarkistus ja sirun laitto. 

17.4.2011 Pentu kasvaa kovaa vauhtia ja kävelyä harjoitellaan jo kovasti. Silmät on ollut auki vajaan viikon ja omia mielipiteitä pikkuinen kertoo välillä haukahdellen.

20.3.2011 Mäntän talvi nomessa käyty avaamassa kisakausi Aarteen ja Sulon kanssa.

7.3.2011 Rita käytetty ultrassa jossa näkyi mukavan kokoinen pentue. Pennut syntyvät viikolla 12.

23.1.2011 Rita astutettu Jummi-Jammin Galahadilla "Lennillä".

10.10.2010 Ansa ja Pasi kävivät suorittamassa Laukaassa Taipparit hyväksytysti. Onneksi Olkoon!

2.10.2010 W-W Viirupöllö "Rico" ja J-V Friman kävivät suorittamassa Pomarkussa Taipparit hyväksytysti. Onneksi Olkoon!